Languit in de zetel zitten, kijkend naar één of ander avontuurlijk programma op TV, drankje in de hand en met enige tegenzin reeds vooruit kijken naar de volgende werkdag. De gedachten dwalen af naar de beelden die je op de kijkkast voor je neus ziet staan. Het idee schiet even doorheen je hoofd, met de snelheid van het licht. “Wat zou ik dat ook graag doen, erop uit trekken”. Je zet je glas neer, schakelt het TV toestel uit en je gaat slapen.

Het is een situatie die heel veel mensen kennen. We leven in een wereld waar routine de norm is geworden en waar onze eigen verlangens worden geprojecteerd op media-vedetten. Wat zij doen, willen wij ook wel doen, maar we kunnen het niet.

Hij liet België voor wat het was en trok, voorzien van niets meer dan een rugzak en zijn fototoestel, richting Ijsland.

Dat dit eigenlijk je reinste onzin is, wordt door Niels Hemmeryckx nog maar eens duidelijk gemaakt. Hij liet België voor wat het was en trok, voorzien van niets meer dan een rugzak en zijn fototoestel, richting Ijsland. Wie, wat en waarom, dat waren vragen waar hij zich later zorgen over zou gaan maken. Zijn dromen volgen, dat was de missie.

Uitgeput maar voldaan keerde hij terug naar de hectische wereld waarin we leven en propte zijn knapste foto’s in een uniek boek. “Wild but subdued” laat de lezers niet alleen kennis maken met de pracht van de echte wildernis, maar prikkelt eveneens. Durf het onbekende te verkennen, durf je comfortzone te verlaten en durf risico’s nemen.

Het boek “Wild but subdued” is vanaf 5 februari te koop op de website van Niels, een aanrader als laat kerstcadeau. (klik)