SHIT, want ook nazi’s moeten schijten

Liefhebbers van de betere lectuur wereldwijd verenigt u want dit is een boek dat absoluut niet in je bibliotheek mag ontbreken. SHIT is een schitterend verzamelwerk met foto’s van .. kakkende nazi’sHet is het soort boek waarvan je eigenlijk niet eens zou durven denken dat iemand er de tijd voor heeft genomen om te schrijven. Toch is SHIT beschikbaar en je kan het boek zelfs in een luxe-editie bemachtigen.

Wanneer we door het monnikenwerk heen kijken, het vinden en verzamelen van foto’s waarop de Duitse bezetter geniet van een ontlastend moment, kunnen we niet anders dan ons 1 fundamentele vraag te stellen … WAAROM?

shit-boek
Nazi’s of niet, kakken doen we allemaal

Waarom gaat iemand in hemelsnaam een fotoboek op de markt brengen met daarin prenten van schijtende soldaten? Eén van de argumenten die Erik Kessels, de schrijver, naar voren brengt is de eenheid dat dit moet voorstellen. Ongeacht je kleur, je religie, je origines of je overtuigingen, iedereen moet ooit naar het toilet. Erik, die naast marketeer ook kunstenaar is, is natuurlijk niet geheel onbekend met de kunst van het provoceren en wil naast zijn boodschap van eenheid ook heel wat discussie gaan losweken. 

In de unieke reeks met foto’s valt wel 1 (historisch) detail op en dat is het gebruik van de ‘donnerbalk’. De Duitsers installeerden een balk op kniehoogte, zodat ze erover konden hurken. De positie die ze hiermee verkregen zorgde ervoor dat ze niet op hun laarzen konden kakken

Zelf dit unieke stukje lectuur in huis halen? Dat kan hier! (klik)