Gamping, de AirBNB voor de kampeerder

Vakantie is bijna per definitie de periode waar iedereen naar uitkijkt. Chillen, relaxen, heerlijk uitwaaien en vooral complete veldslagen uitvechten voor een plaats aan het zwembad. Zeggen dat ik geen liefhebber ben van het volledige all-in Club-Med-achtig verhaal is een beetje een open deur instampen. Heerlijk liggen zweten in eigen nat en dat van andere, meestal ladderzatte, toeristen is niet echt mijn idee van een fijne tijd. Ik hou van contact met de natuur, contact met de bevolking en ik hou er vooral van om rond te trekken. Jawel, kamperen is helemaal mijn ding. 

Er zijn heel wat redenen waarom veel mensen het niet zo begrepen hebben op rondtrekken met een rugzak en tent. “Het opzetten van een tent is een slameur en zelfs lastig” of “Jamaar dat is toch allemaal wat vuil en er is niet echt een bar bij het zwembad” moeten de meest gebruikte excuses zijn. Zelf ervaar ik dat niet zo maar het is wel zo dat er bij het kamperen 1 grote hindernis moet worden overwonnen: het vinden van een plaats.  Natuurlijk zijn er meer dan voldoende grote en full-ops kampeersites terug te vinden maar niet alleen zijn die vaak gigantisch duur (ik deed ooit een drievoudige hartslagaderbreuk toen ik de prijs te horen kreeg van een nacht kamperen op zo een site langs het Gardameer) en ook het aspect van kamperen in het wild ontbreekt volledig. Voeg daaraan toe dat wildkamperen op heel wat plaatsen ondertussen verboden is en je krijgt een zoektocht die soms wel wat lastiger kan zijn.

Geen gevecht meer om strandstoelen

Het is een probleem waarmee ook de mensen van Gamping.com aan de slag zijn gegaan. Uiteindelijk is het idee zo eenvoudig als het revolutionair is: Gamping.com is de AirBNB voor de kampeerder. Mensen die over een grote tuin beschikken, wat plaats over hebben en er geen probleem mee hebben dat je potentieel late at night kumbaya gaat zingen, kunnen die plaats aanbieden via Gamping. Als kampeerder heb je toegang tot een database van kampeerplaatsen die je voor een habbekrats kan gaan huren. Net omdat het bij de eigenaar thuis is, is het menselijke contact dan ook stukken hoger dan de campings waar je ‘s morgens uren mag aanschuiven om je te kunnen douchen in een ultragore cabine. Een stevige troef met enkele zekerheden als kers op de taart (of je moet huren bij een zekere J. Voorhees, dan kan het eventueel wat minder vlot verlopen)

Gamping bestaat al een tijdje maar begint nu ook in België naamsbekendheid te verwerven. Ondertussen zijn al een 30tal plaatsen beschikbaar met de obligatoire kust & Ardennen als toppers. Wie weet wordt Gampen ooit wel een rasecht werkwoord?

Ook proberen? Klik hier voor hun website.