De selfies pimpen met de GoPro Hero7

De zomervakantie staat voor de deur, de zonnecrème wordt klaar gezet en onze zwembroeken liggen alvast klaar. Foto’s, selfies en zelfs video’s behoren ondertussen reeds tot het mainstream gebeuren tijdens de vakantieperiode maar waarom gaan we niet even next-level?

gopro-aqua
Go aqua met de GoPro

Wie echt wil uitpakken doet dat ondertussen al niet meer met standaard vakantiekiekjes (we herinneren ons allemaal de dia-voorstellingen van weleer) maar probeert foto’s van een upgrade te voorzien. Al klimmend, met enkele gevaarlijke poses of zelfs al bungeejumpend, vandaag de dag moet je echt de grenzen gaan verleggen wil je opvallen. The final frontier, de laatste grens die we nog konden opzoeken was die van het water. Het is geen geheim dat elektronica en vloeistof nu niet meteen de beste buddies zijn en dus waren aqua-foto’s voorbehouden aan professionele duikers.

Bigger isn’t always better

Uitgerust met knoerten van camera’s, voorzien van kolossen van behuizingen en met duizenden euro’s aan materiaal op de rug, waren de onderwaterfoto’s de laatste manier om nog echt een indruk te maken. De afgelopen jaren waren er wel enkele merken die een poging ondernamen om die markt, met enige voorzichtigheid, aan te boren maar meestal zonder erg veel succes. De uitdagingen zijn dan ook niet van de poes. Onderwater filmen vergt kennis van licht en lichtreflectie en er zijn meer troebele en donkere foto’s dan loepzuivere.

gopro-aqua
Je vakantiekiekjes naar the next level

Driewerf hoera want dankzij de GoPro Hero7 kan zowat iedereen die kan zwemmen ook onder water gaan fotograferen en filmen. De combinatie van de lens en de spitstechnologie zorgt ervoor dat je met 1 druk op de knop een soort “altijd prijs” gevoel krijgt. Je moet al heel erg je best doen om er klotebeelden mee te nemen. Tot op een diepte van 10 meter volstaat het om gewoon alle klepjes van je GoPro te sluiten en je kan er probleemloos mee aan de slag. Duikers die dieper dan dit willen gaan, kunnen hun toevlucht nemen tot een extra behuizing.

Van goed naar beter

Hoewel het erg moeilijk is om het slecht te doen, zijn er misschien wel enkele tips die de ervaring nog beter kunnen maken.

  • Maak gebruik van een selfiestick met armband. Op die manier kun je selfies nemen met meer achtergrond op of gaan filmen met meer beweging. Die armband zorgt ervoor dat je je Gopro niet kwijt raakt. De camera’s zijn dan misschien wel waterdicht, op de bodem van de oceaan heb je er ook niets meer aan.
  • Geen selfiestick? Opteer dan voor The Handler. Een kleine grip die eveneens blijft drijven. Mocht je plots je camera loslaten, dan blijft hij heerlijk boven water hangen.
  • De GoPro kan perfect overweg met zout water maar spoel hem nadien wel af. Zout raakt overal tussen en kan dan wel weer schade teweeg brengen.
  • Dit is enkel van toepassing op de Hero6 en de Hero7, oudere modellen hebben nood aan een extra behuizing onder water!

Zo eenvoudig is het dus om je vakantiefoto’s tot nieuwe hoogtes te brengen en wie weet, met een extra scheut Photoshop zwem je misschien wel naast een haai?