Delirium Beer Garden, want met 2000 soorten red je het misschien net

preus-2
Het bierparadijs in hartje Brussel

Herinner je je nog de tijd dat we op café een stevige pint konden drinken? Genietend alleen of met vrienden, stoere praat verkopen aan de toog een of andere knappe deerne imponeren met een vlotte tong? Nu is het helaas des duivels om te dromen van het gerstenat in de betere kroeg maar die periode komt terug en waar beter te starten dan in het Brusselse Delirium café!

Feit: het café op de hoek van de straat is je vaste stek en uitvalsbasis en ergens anders een frisse laten tappen klinkt een beetje als heiligschennis. Toch is een bezoek aan het Delirium café een absolute must-do voor iedere liefhebber van deze Belgische sport. Niet vanwege de stoelen of de tafels en zelfs niet vanwege de obers die er heen en weer vliegen. Neen, zelfs niet omdat het café in de nabijheid van Jeanneke Pis werd geopend. 

Flesje of toch liever van het vat?

delirium-1
Hier en daar is wel een vat te vinden

Neen, de absolute reden waarom iedere zelfrespecterende zytholoog een passage aan het Delirium moet overwegen is de bierkaart. Met zijn 2000 referenties (jawel, een 2 met 3 nullen zonder komma) kon het café zelfs een plaats in het Guinness book of records verzilveren. (anno 2004) Wanneer je op zoek bent naar een bijzonder bier of je indruk wil maken of je vrienden die op pils-niveau zijn blijven steken, dan is dit de absolute place to be. 

Van trappisten tot craft beer, van een geuze tot de hippere fruitsoorten, ze staan er allemaal op fles te wachten. Is een bezoek aan een bar niet compleet zonder vloeibaar goud dat uit de tapkraan komt? Ook daar gaat het Delirium café absoluut niet teleurstellen. Een indrukwekkende installatie maakt, aan iedereen die er voor het eerste door de deuren stapt, dat bier hier serious business is. 

Wij staan alvast te trappelen om, van zodra de coronamaatregelen het toelaten, er opnieuw een tafel te gaan veroveren. Wie er zelf ook heen wil trekken bekijkt misschien best eerst even hun website (klik)