In de puree zitten, het is een uitdrukking die we vast allemaal wel al eens hebben gebruikt. Natuurlijk zitten we dan niet letterlijk in grote bak puree, het schetst eerder een benarde situatie. Over de grote plas, in de Verenigde Staten, nemen ze de zaken vaak wel iets letterlijker want daar kun je sinds kort overnachten in een gigantische aardappel.

The Big Idaho Potato Hotel, je moet het eigenlijk maar zelf zo gek gaan bedenken. Een hotelkamer voor 2 personen binnenin een gigantische, 6-ton wegende aardappel.

De patat, die tot voor kort een rijdende promotie was voor de Idaho Potato Commission, werd een kleine week geleden vervangen door een nieuwer exemplaar. Omdat tweedehands reuze aardappelen nu niet meteen iets zijn wat je snel snel van de hand kan doen, zaten ze daar in Idaho met de handen in het haar. Toch vond deze een nieuwe eigenaar die de aardappel kreeg, op voorwaarde dat er iets origineels mee moest gebeuren. Waarschijnlijk zat iedereen stiekem te hopen dat we met z’n allen een gigantische friet zouden kunnen eten, het werd een hotelkamer.

Voorzien van alle nodige comfort voor 2 personen, ligt het Potato Hotel dicht bij zijn roots, te midden de Amerikaanse boerenbuiten. Wie er de nacht wil doorbrengen, moet wel even in de buidel tasten want met een prijskaartje van 200€ per overnachting is het nu niet bepaald goedkoop.

Boeken kan via AirBNB (klik hier)