Gilets jaunes, de gele hesjes die de Franse regering onder druk zetten.

Gilets Jaunes, de geel hesjes,een volksbeweging die doorheen het Franse landschap voor de nodige beroering zorgt. Ook aan de Franco-Belgische grens geven hun prikacties de ordediensten de nodige kopzorgen. Hoewel hun weerstand initieel louter passief was, zorgen de gespannen zenuwen voor meer en meer clashes met de ordediensten.

sociallemon-advertising
Advertising – can’t go without

Laat ons duidelijk zijn dat politiek niet aan ons is besteed. We hebben geen mening in dit conflict, dat kunnen we ook helemaal niet. Het is een Franse aangelegenheid waarmee wij geen raakvlakken hebben. Niemand kan ons dan ook in een hoek van het conflict gaan duwen.

Een verslag, rechtstreeks vantussen het tumult

Tijdens hun laatste actie aan de grensovergang, in het West-Vlaamse Rekkem, stonden we te midden het tumult en konden we de escalatie vanop de eerste rij volgen.
Het verhaal werd geschreven in opdracht van KW.be, en het verhaal is hier (klik) terug te vinden.

De foto’s die we er namen, die de meningsverschillen duidelijk in beeld brengen, zijn ook op onze facebook-pagina terug te vinden. (klik)