Het gat van de wereld, wie heeft de uitdrukking nog nooit gebruikt? Het is de meer volkse benaming voor nergens, the middle of nowhere, die ene plaats waar geen zeik te beleven valt. Dankzij enkele Nederlandse kunstenaars kunnen we vanaf nu ook in het gat van de wereld verblijven, letterlijk dan.

Joep van Lieshout, een Nederlands kunstenaar, worstelde met die ene vraag. Een vraag die zowat de gehele wereld in de ban hield. “Het gat van de wereld, waar ligt dat nu eigenlijk?”
Hij stond recht, trok richting zijn atelier en startte met de bouw van een gigantische anus.

Gasten kunnen er slapen in een anus en wakker worden in een stuk endeldarm.

Hoewel die anus initieel anatomisch correct moest zijn, besloot Joep om er toch 1 fijne variatie in te verwerken, namelijk een studio. Jawel, de anus van Joep beschikt over een living, slaapkamer, badkamer en keuken!

Dit alles kan misschien wel ludiek gelezen worden, maar het is bittere realiteit. De vraag van waar dat gat van de wereld nu eigenlijk lag, resulteerde in één van de meest unieke hotelkamers ter wereld. Gelegen in het landelijke Kemzeke, maakt dit “one-room-hotel” deel uit van de kunstcollectie van de Verbeke Foundation. Gasten kunnen er slapen in een anus, wakker worden in een stuk endeldarm, genieten van een heerlijk ontbijt en nadien kuieren door het kunstmuseum.

Prijs voor dit alles? 120€ per nacht voor 2 personen, ontbijt inbegrepen.
Reserveren doe je hier! (klik)