Homey’s en hout, een combinatie die we kunnen smaken

homey's-top
Homey’s goes wood en het resultaat mag er zijn

Een mes is voor outdoor people even onmisbaar als een parachute voor een skydiver. Het is een stuk gereedschap dat voor zowat alles kan dienen. Vroeger had je ‘een mes’ en als je er 1 had gezien, had je ze allemaal gezien. Doorheen de jaren begonnen fabrikanten dan ook wat meer aandacht te besteden aan de looks van je meest favoriete tool in je tas. Homey’s lanceerde dan ook 2 nieuwe modellen die het stijlvolle van hout gaan combineren met het brute van een lemmet.

Hout is niet alleen stijlvol, het is eveneens tijdloos. Wie vroeger aanzien had in de maatschappij, liet dat graag blijken door uit te pakken met houten sculpturen. Of het ging om stukken decoratie uit je woning of zelfs het meest banale gereedschap, hout stond gelijk aan weeldeBeide messen van Homey’s brengen de klassevolle vibe meteen terug en werden voorzien van een hedendaagse toets. 

Stijlvol zilver of tactical zwart?

homey's-5
Stijlvol zilver of tactisch zwart?

De ‘Skilled’ editie is de meer slanke versie van de 2. Het heft is afgewerkt met mooi rozenhout en met een totale lengte van 19cm kun je het probleemloos discreet noemen. Het totaalgewicht van 84 gram zorgt er ook voor dat het probleemloos is je broekzak of je tas kan verdwijnen, zonder dat het eruit ziet alsof je net heel erg blij was je buurvrouw te zien. De ‘Skilled’ is voor de liefhebbers van het fijnere werk maar dat brengt ook meteen met zich mee dat de grote, potige kerels met berenpoten hier misschien niet echt hun ding in gaan vinden. 

De ‘Woodlock’ is dan weer de versie voor de mannelijke man die toch een stijlvolle toets op zak wil hebben. Je merkt meteen dat dit een mes is dat meer is gericht op survival gebruik en niet zozeer als ‘ding in je broekzak’. Hij is 1 centimeter langer dan de Skilled en is ook heel wat breder, waardoor hij beter in de hand ligt bij grotere mensen. Met 101 gram is hij geen zwaargewicht maar je hebt wel iets vast. Het hout hier is dan wel weer een imitatie en niet de real deal. Of dit slecht is is nog maar de vraag. De Woodlock richt zich duidelijk op een volledig ander publiek dan de Skilled.

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job

Echt of imitatie hout? Homey’s heeft in ieder geval voor ieders smaak wat in huis zonder dat je met een financiële aderlating achterblijft.
Overtuigd? Je vindt de verkooppunten hier. (klik)