De feestdagen liggen net achter ons, voor sommigen is de periode misschien nog volop bezig, maar wat buiten twijfel staat is dat het een periode is geweest waar drank rijkelijk vloeide. Helaas is het geen kwestie meer van te genieten maar eerder een gebeuren met een erg hoog m’as-tu-vue gehalte. We drinken geen Moët omdat het lekker is, maar omdat het belachelijk duur is en je er je vrienden de ogen mee uitsteekt. Luxe is ondertussen ook mainstream geworden, hoe kun je dan in godsnaam nog gaan uitpakken?

Gaat je entourage nog helemaal op in de champagne-van-merk vibe, kun jij een tarantula of schorpioen gaan serveren.

Diep verscholen tussen de eindeloze tourist-traps en coffeeshops in het centrum van Amsterdam, vinden we Oud Amsterdam. Een zaak die wat doet terug denken aan de drankslijterijen van weleer. Een interieur dat alles behalve modern is en waar we ons opperbest voelen met onze ‘pitteleer’ aan.  Een zaak tot aan de nok gevuld met flessen, vaten en allerlei ander spul dat niet alleen erg breekbaar is maar ook gigantisch verboden is voor minderjarigen. Jawel, Oud Amsterdam heeft alles in huis om je de kater van de eeuw te bezorgen.

killer-drinks
Een heerlijke wodka-tarantula?

De zaak heeft zich ook toegelegd op de invoer van enkele specialiteiten die de merken-hype met kop en schouders overstijgt. Gaat je entourage nog helemaal op in de champagne-van-merk vibe, kun jij een tarantula of schorpioen gaan serveren. Geen fake of marsepein versie, maar de real deal. Een drankje dat je tot nu toe enkel in Indiana Jones films had gezien, zijn nu gewoon te koop in de winkel. (maar je moet er dan wel voor naar Amsterdam)

Volgens de zaakvoerder gaat het hier vooral om een visueel spektakel met een hoog WOW-gehalte en ga je niet meteen het beest gaan proeven. De legende vertelt wel dat, wie het lef heeft om dergelijke drank te overmeesteren, overspoeld zal worden door geluk.

Geluk of niet, smaak of niet, het staat vast dat het chichi-gehalte van menig feestelijke drank volledig naar de prullenbak kan worden verbannen. Wie echt wil scoren, doet het met killing critters.
Goedkoop is het niet, maar je bubbels van een gekend Frans huis waren dat waarschijnlijk evenmin.

Meer info of het adres waar te verkrijgen, is terug te vinden op de website van Oud Amsterdam.