Het zijn drukke tijden. De wereld geeft de indruk op ontploffen te staan, problemen zijn alomtegenwoordig en ook de agressieve kant van de mensheid steekt vervaarlijk veel de kop op. Voor journalisten is het even alle hens aan dek en je moet eigenlijk altijd ergens een soort backup-kit bij de hand hebben. Wij vormen geen uitzondering op die regel en onze snelle kit, onze flash-bag staat steeds klaar.

Voor de bloggers onder jullie, geen nood. De backup-kit die we klaar hebben staan is niet noodzakelijk gelinkt aan het vak van journalist (we zijn nu ook niet echt Pulitzer-kandidaten) maar kan ook perfect dienen als basic-blog-bag. Zo een soort tas die je als blogger eigenlijk altijd bij de hand moet hebben. Je krijgt een ingeving, een geniaal idee of een tip en je trekt erop uit. Kom je aan op de plaats waar het allemaal moet gaan gebeuren en kom je tot de vaststelling dat je zowat alles vergeten bent wat er te vergeten is. Onze tas staat altijd klaar en de basics zitten er steeds in. We begrijpen dat dit ook iets ERG persoonlijk is en dat we hier geen lijst met bijbelse waarde neerpennen, maar het kan alvast een handige handleiding zijn om op gang te raken.

De tas

journalist-bag
Onze flash-bag

Let’s face it, je hebt voor dergelijke situatie geen nood aan een super-gigantische tas. Iets compact met voldoende plaats voor de basics en dat goed aansluit (mocht je plots de nood hebben om een sprintje te trekken). Hiervoor opteren wij resoluut voor de GoPro Seeker. Een kleine, compacte tas met meer dan voldoende plaats voor al onze zooi en meer nog … er zitten beugels en clips in verwerkt zodat je je GoPro camera’s kunt gaan bevestigen. Enige downside het ding is totaal niet waterproof. Wie een volledige dag in de gietende regen (of hoe we het hier in België kennen, een standaard zomerdag) wil gaan werken, kijkt best uit naar iets anders of naar een hoes om over je tas te trekken.

De camera

Ah ja, journalisten en hun crew lopen graag heen en weer met kilo’s aan materiaal. Camera’s waar je probleemloos een familie aan eskimo’s in kan gaan huisvesten en met een gewicht gelijk aan een kleine stadswagen. Vlot en snel full HD gaan filmen kan ook door middel van de GoPro hero camera’s. Het beeld is ronduit subliem en ook het geluid is best wel te pruimen. Geen steriel TV beeld, feit, maar meer dan sterk genoeg om op eender welk platform te gaan gebruiken. De nieuwe Hero7 heeft dan nog een ingebouwde beeldstabilisator, waardoor je onder bijna eender welke omstandigheid vloeiende video’s maakt. Voor we het vergeten, op de Seeker kun je de camera probleemloos op je schouder of je borststreek gaan bevestigen. Double win dus.

De telefoon

crosscall-trekker
De Crosscall

Net zoals de videocamera is een fototoestel nog steeds onmisbaar maar is het eveneens nog steeds een soort fallus-compensatie. Professionele fotografen hebben natuurlijk nood aan een pallet aan tools, maar wie zich niet focust op kunst-fotografie kan ook uit de voeten met wat compacter materiaal. Als we ons dan nog focussen op het avontuurlijke in de wereld, dan is een toestel met een gigantische telelens vaak eerder een hinder dan wat anders. Met een solide smartphone raak je ondertussen al een gans eind op weg. Een degelijke camera, een voortdurende verbinding met the cloud, je blog of een redactie en een opslagcapaciteit waar oudere computers enkel maar konden van dromen. Hier zit de Crosscall Trekker X3 steeds klaar. Stevige foto’s en een stevige smartphone. Kan tegen een stootje en ook bij het betere duw- en trekwerk blijft hij gewoon zijn ding doen.

Pen & papier

Alles, maar dan ook alles wat we de dag van vandaag gebruiken, werkt op één of andere vorm van energie. Batterijen, 220V, fossiele brandstoffen, you name it. Maar wat als dat allemaal faalt? Geen elektriciteit, batterijen volledig leeg of elektronica die dienst weigert vanwege temperaturen of vocht? We zorgen steeds voor een traditioneel stukje pen & papier. Meer nog, 2 pennen, want een pen is zowat het eerst wat je kwijt speelt of uitleent.

Careplus EHBO kit

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, dat weten we allemaal. Niemand staat vrij van snij- en schaafwonden, als ouder ontferm je je dan eveneens nog over je kinderen en wie de actualiteit in beeld brengt komt ook vaak terecht in onfrisse situaties. Vliegende projectielen, gas & glas, dingen waar zowel je eigen lijf als anderen op getrakteerd worden. Snel & efficiënt de eerste zorgen kunnen toedienen is cruciaal en als die kit dan nog eens compact is, dan heb je de homerun in huis.  De mountaineer-kit packs a punch, je kan er net geen operatie op het terrein mee uitvoeren en het past in iedere backpack. Er is eigenlijk geen reden om zo een kit NIET bij te hebben, altijd en overal.

Ongeacht de situatie of reden, indien je snel on the road moet en je alles graag bij de hand hebt, dan is deze samenstelling misschien niet de meest optimale maar het doet wat het moet doen.
Een degelijke voorbereiding is de helft van het werk.