In onze moderne maatschappij worden we gestimuleerd om ons leven te laten leiden door digitale hulpmiddelen.
Restaurant boeken ? Daar is een app voor ! Toch maar liever thuis eten ? Daar is ook een app voor ! Solliciteren, vervoer (openbaar of privé), vertier, persoonlijk leven ordenen, … er is heden ten dage nog maar weinig waarvoor geen app werd ontwikkeld.
Ook bij het zoeken van de liefde is er geen nood meer aan het uitdokteren van de beste pickup lines of het uitzoeken van je meest appealing swag-outfit. Neen, wie op zoek is naar een nieuwe liefde of de eeuwige romantiek neemt zijn toevlucht tot een app en in de wereld van de dating-apps is Tinder de onbetwiste koning.

Maar met de komst van Tinder en het daten-vanop-afstand maakten we gewenst of ongewenst ook kennis met een volledig andere wereld, die van de persoonlijke profielen en vooral hoe die persoonlijke profielen niet altijd even waarheidsgetrouw zijn.

Daarom besloten we om een profiel aan te maken als vrouw en ons op Tinder tentoon te stellen.
Kloppen alle vooroordelen die we hebben over online dating en de digitale relatie man/vrouw ?
Of wordt het geheel gretig opgeklopt om nadien gebruikt te worden door partijdige kanalen ?

In opdracht van whatmatters.be trokken we op onderzoek uit.

Lees het volledige artikel hier (klik) !