Het zal voor menig lezer van deze blog waarschijnlijk iets zijn, vergelijkbaar met het instampen van een open deur, maar .. we zijn echt wel verlekkerd op een goed verhaal. Cafépraat, legendes, spoken, monsters, het paranormale, het geheime of een schat die ergens in een muur zou zijn ingewerkt ? Het zijn de dingen waar we ons eindeloos in kunnen verdiepen. Of al die verhalen nu daadwerkelijk waar zijn, daar vellen we niet echt een oordeel over, maar ze zijn er en dat is wat telt. Tijdens deze zoektochten kruisen we dan ook vaak plaatsen die niet echt over dergelijk verhaal beschikken, maar op zich best wel apart zijn. Bizar als het ware.

Het zijn plaatsen die niet echt thuishoren in het rijtje van urbex, spoken, verval, verboden of de rest wat niet meteen hyper toeristisch is. Of misschien wel, misschien soms een deel ervan. Ongeacht hoe je het bekijkt, het zijn plaatsen die wel degelijk iets te bieden hebben.

Een blik op hoe we het vroeger deden. Een kijk op iets wat dusdanig vreemd is dat we ons niet kunnen voorstellen dat dit ooit kon gebeuren of gewoonweg een item dat de wenkbrauwen doet fronsen. De wereld ligt ermee bezaaid.

Dergelijke plaatsen horen niet meteen thuis in onze reeks van “Black Book” maar ergens wilden we jullie die dingen ook niet onthouden. Vandaar dat we het geniale (al zeggen we het zelf) idee hebben gehad om een nieuwe reeks te gaan lanceren. Een soort spin-off van Black Book. Geen verhalen, geen sensatie, weinig tot geen avontuur maar ronduit bizarre en vreemde dingen.

Maak kennis met “The Bizarre Files” ..
Wekelijks te volgen op ons Youtube kanaal.