Ow shit, het is Ruskov!

coronabttle-top
Het geven en krijgen van rake klappen hoort erbij

Het was een lange weg, eentje met veel vallen en opstaan maar toch zijn we er geraakt. De coronabattle, een strijd tegen de kilo’s en vooral eentje tegen mezelf, kwam tot een einde. 25 juni stapte ik in de ring tegen niemand minder dan Quentin ‘Ruskov’ Domingos, een wereldtopper die de overwinningen opstapelt alsof het legoblokjes zijn. Voor de buitenstaander kan het worden vergeleken met een standaard maandagmorgen maar wie de wereld van de vechtsporten kent, weet beter. Ruskov is een tegenstander die al louter door zijn lichaamsbouw de tegenstanders de stuipen op het lijf jaagt. De uitkomst stond op voorhand al vast, het was immers een gevecht dat ik absoluut niet kon winnen. Meer nog, ik kreeg er zelfs de nodige portie stress door, iets wat ik in lange tijd al niet meer had gehad. De coronabattle kwam tot een einde, met een absolute klepper.

Deels gewonnen, deels gefaald

coronabattle-2
Raak slaan, ook zoiets …

Was ik tevreden met het resultaat? Ja en neen. Het positieve was en is nog steeds dat mijn basisconditie erop vooruit is gegaan. De allereerste boksles die ik kreeg werd mij meteen gevraagd om in de ring te stappen. “Nu al en ik ben nog niet opgewarmd”, lachte ik het allemaal weg, een lachen dat mij erg snel verging. 3 minuten in het dagelijkse leven zijn geen 3 minuten in de boksring en het waren 3 helse minuten. De longen die zich een weg uit het lichaam proberen te banen, het zweet dat Niagara-proporties aanneemt  en benen die helemaal niet meer mee willen. Na die eerste ronde, waarbij de tegenstander niet eens veel bewoog, was ik kapot. Tijdens de laatste kamp deed ik de volle 5 ronden uit, iets wat ik in geen jaren had durven denken/hopen. 

Het kon beter en het wordt beter!

coronabattle-3
In de clinch!

Waar was ik dan niet tevreden over? Ik had gehoopt dat ik mijn lichaam zou gaan sculpteren. Ergens was dat wel zo want tijdens de laatste wegingen bleek al snel dat ik 7 kilogram aan extra spiermassa had gekweekt. Helaas slaagde ik er niet in (een direct gevolg aan mijn lakse voedingsdiscipline) om vet weg te werken. Ik had mezelf dus omgevormd van een dikkertje naar een gespierd dikkertje, wat niet meteen de bedoeling was. 

Ondertussen staan de volgende uitdagingen reeds klaar om van start te gaan, uitdagingen waar we de grenzen opnieuw gaan verleggen. Jullie lezen er binnenkort alles over in de desbetreffende media. 

Wie het verhaal van de coronabattle nog eens wil herlezen, kan dit hier.
P-magazine (klik)
De Krant van West-Vlaanderen (klik)
HLN (klik)

Dank aan Dennis Vandermeersch die instond voor het nemen van de foto’s tijdens het event.