Gauss, release your inner Master Chief

gauss-3
Master Chief, de ultieme badass soldaat

Het is de natte droom van zo ongeveer iedere gamer ter wereld: ooit kunnen schieten met dezelfde wapens die ze in hun favoriete games terugvinden. Op zich is dat voor de meeste FPS niet echt een probleem. Met een beetje zoekwerk is een schietstand al snel te vinden (al dan niet binnen de landsgrenzen) waar je met een kalashnikov of zelfs het grotere werk kunt gaan knallen. Een volledig andere zaak wordt het dan weer als je een fan bent van games zoals Halo. Futuristische wapens voorzien van schermpjes en lichtjes zijn een ding vanuit de Sci-Fi boeken en zijn niet echt mainstream te noemen. Met de nieuwste ontwikkeling van Arcflash Labs lijkt daar misschien wel verandering in te komen want ze gooiden zonet de GR-1 Gauss Rifle op de markt. 

gauss-2
Het ding is ronduit gigantisch

Voor mensen die niet thuis zijn in de wereld van wapens is het misschien handig om even stil te staan bij het principe van een Gauss Rifle (wat meteen ook de reden is dat we hier zo een aandacht aan besteden). Ook gekend als een Coil Rifle is het principe van dergelijk geweer dusdanig revolutionair dat zowat iedere wapenfabrikant ter wereld (al dan niet achter de schermen) er waanzinnige researchbedragen tegenaan gooit. Waar een standaard geweer werkt met een kogel en kruit, werkt een Gauss Rifle met elektromagnetische kracht. Een eenvoudige, metalen staafje, wordt door middel van magneten gelanceerd om uiteindelijk het doel te bereiken. De voordelen ten opzichte van gewone wapens zijn ronduit formidabel. Niet alleen is munitie plots spotgoedkoop, je kan in geval van nood kogels op het terrein oprapen of ze zelfs gewoon gaan maken. Het wapen wordt ook niet warm, kan eindeloos blijven functioneren en vraagt weinig tot geen onderhoud. Mocht het ooit tot een zombie apocalypse komen, dan is dergelijk wapen zonder enige twijfel het allerbeste wat je in je handen kunt krijgen.

Een supersoldaat worden? Nog niet voor meteen!

gauss-4
De volgende stap wordt zonder twijfel het geheel kleiner maken.

Helaas blijft het tot op heden ook net dat, een natte droom of een item van pure fictie. Er zijn reeds verschillende pogingen geweest maar zelden kwam het verder dan een prototype. Dankzij de kerels van het Amerikaanse Arcflash Labs komt daar misschien wel verandering in. De GR-1 is het eerste, werkende prototype van een Gauss Rifle die ook daadwerkelijk lijkt te functioneren. Er moeten her en der nog wat verfijningen aan gebeuren maar de ingenieus zijn zo zeker van hun stuk, dat je nu al kunt gaan pre-orderen. Of we morgen al de eerste Master Chief op het slagveld zullen zien verschijnen is nog onzeker maar we zijn in ieder geval goed op weg.