De theorie van Theo is niet eens zo gek

Theo-2
De partituur waarmee alles begon

De legendarische schat van Hitler is er eentje die al decennialang zelfs de meest geroutineerde schattenjagers in de ban houdt. De ene is ervan overtuigd dat het om treinen vol goud gaat, de andere weet dan weer zeker dat het niets minder dan de eerste atoombom uit de geschiedenis betreft. Ongeacht wat het is, duizenden mensen zijn wereldwijd op zoek (zowel boven- als ondergronds) naar een fabelachtige buit die tot op heden nog niet werd gevonden. Jawel, ook wij gingen al verschillende malen op zoek en volgende meerdere denkpistes .. helaas zonder gevolg. Een groep Nederlandse speurneuzen, onder leiding van Theo, schoof recent een compleet andere theorie naar voren. De schat van Hitler is veel groter dan wat iedereen aannam en ligt begraven onder een kerk in Oostenrijk. Een gek verhaal, zonder twijfel maar wel eentje met de nodige argumenten. Ze publiceerden hun theorie in een boek dat na druk bijna meteen uit de handel verdween. 

Theo Beenen is een Nederlander die van veel markten thuis is maar beschrijft zichzelf graag als een eenvoudige puzzelaar. Hij houdt van cryptische dingen en houdt er nog meer van om die raadsels te gaan ontwarren. Samen met enkele collega puzzelaars kreeg hij een muziekpartituur in handen en meteen gingen hun bovenkamers overuren draaien. Partituren, zo heb je er dertien in een dozijn alleen beweren deze puzzelaars dat het hier om een gecodeerd stukje tekst gaat dat de oorlog nooit mocht overleven. De noten, de woordkeuze en de manier waarop het stuk werd gecomponeerd is namelijk niets minder dan een schatkaart

Waanzinnig, maar bij Hitler was dat vaak het geval

theo-3
De beruchte kerk in Fulmpes

Na 7 lange jaren van onderzoek en codes kraken kwam het speurneuzencollectief tot het besluit dat een fabelachtige schat (met een waarde van meerdere miljarden euro’s) in het Oostenrijkse plaatsje Fulpmes ligt begraven. Meer nog, Hitler liet een kerk bouwen pal bovenop de begraafplaats van dit alles en die kerk staat er tot op vandaag nog steeds.

Theo stuurde reeds verschillende vragen naar het gemeentebestuur van Fulpmes in de hoop er zelf te mogen graven, brieven die onbeantwoord bleven. Hun volledige theorie, voorzien van ontelbare bewijsstukken goten ze dan maar in een lijvig boek met de naam “Hitlers diamanten”. Vreemd genoeg werd het boek gepubliceerd om al even snel terug uit de handel te worden genomen. Een beetje onderzoeker wordt door dergelijke zaken natuurlijk getriggerd. 

Slechts 1 manier om te weten Theo gelijk heeft

theo-5
De Nazi’s hebben nog niet al hun geheimen prijsgegeven.

Klopt de theorie van Theo en zijn team of niet? Dat moet zowat de vraag van de eeuw zijn. Zolang ze zelf niet ter plaatse kunnen gaan kijken, kan het idee noch bevestigd noch ontkend worden. Klinkt het allemaal waanzinnig? Natuurlijk doet het dat maar dat deden alle theorieën rond het personage Hitler in het begin. Helaas heeft de geschiedenis ons geleerd dat zelfs de meest absurde verhalen over de grootste psychopaat uit de moderne tijden vaak een trieste waarheid bevatten. We volgen van het verhaal van Theo en zijn puzzelaars dan ook op voet, in de hoop dat hij misschien ergens wel gelijk zou kunnen hebben.