Nickxerr, hopeloos en trots

idioot-top
Heerlijk, vergeet vooral dit gezicht niet.

Ik stam nog uit een tijdperk waar iedereen succesvol kon zijn, wanneer je maar bereid was keihard te werken. Een opleiding volgen, kennis en kunde opbouwen en ontelbare uren kloppen. De factor geluk speelde natuurlijk ook altijd een rol maar je kon dat altijd wat ombuigen als je werklust had. En toen kwamen de influencers. Wie mij persoonlijk kent weet dat ik niet al te hoog oploop met deze nieuwe tendens. Uiteindelijk is de enige “kunde” waarover zelfverklaarde opiniemakers beschikken, de kunst om te ademen. Ze werden geboren en zetten alles op alles om beroemd te worden. De meeste hervallen nogal snel in het marginale en sterven een stille dood op kanalen zoals Onlyfans, waar ze door middel van vleselijk vertier nog wat geld sprokkelen. Slechts een enkeling slaagt erin om na meer dan een jaar nog relevant te zijn en dat is dan puur te danken aan een brainfart van een of andere producer. Ze kunnen niks, ze kennen niks, ze weten niks maar ze bestaan en dat is voor hen meer dan voldoende om ervoor te zorgen dat ze voortdurend in de aandacht moeten lopen. Het is een hobby als een ander en ik val in herhaling wanneer ik zeg dat ik er eigenlijk mijn slaap niet voor laat … behalve in het geval van deze nieuwe superster in wording. Door middel van 1 video slaagde Nickxerr erin zowat de haatzenuwen van iedereen te gaan triggeren en dat is niet geheel onterecht.

Smeken om aandacht is mainstream geworden

nickxerr-1
Boel even slopen om toch maar wat likes te sprokkelen? Geen probleem!

Doordat iedere seconde aandacht voor dergelijk sujet er twee teveel zijn, zal ik me onthouden van het posten van zijn video in deze blog. Je hoeft geen techneut te zijn om zijn channel te gaan vinden en je gaat al snel tot de vaststelling komen dat dit het soort materiaal is dat eigenlijk een eigen internet zou moeten krijgen. Een van de zovele randdebielen die het in zijn hoofd heeft gehaald om waanzinnig populair te worden en bijna om aandacht zit te smeken (schrap dat, hij smeekt ook daadwerkelijk om aandacht). De zoveelste held die Youtube heeft gevonden, niet eens weet hoe hij op een degelijke manier moet praten en zich kleedt zoals een Al Capone uit een budgetfilm. Hij geniet van zijn poging-tot-BV schap en moet het vooral hebben van klikjes die komen van kinderen die nog net niet tot de categorie ‘puber’ behoren. 

nickxerr-2
Slopen die handel!

Nickxerr wilde de inhoud van zijn kanaal gaan opwaarderen en besloot dan ook maar om te gaan urbexen. Feit, wij beschouwen onszelf niet als urbexers maar verhalenjagers en de wereld van urban explorers kan erg vaak nogal eens erg anaal uit de hoek komen. Dat wil daarom niet zeggen dat we hun werk en hun foto’s niet kunnen gaan waarderen. Nickxerr, geflankeerd door zijn posse die regelrecht uit een slechte comic lijken te komen, start zijn video met enkele wijze woorden. (denk ik, brooobraddaaa moet een of ander dialect zijn) Nadien volgt meer dan 7 minuten aan baggermateriaal waar de boel slopen centraal staat. Vandalisme in de puurste vorm door kerels die hun tekort aan mannelijkheid op die manier moeten compenseren, hun ouders zullen trots zijn. 

Net zoals alle andere poging-tot-belangrijke mensen zal ook deze verspilling van ruimte en lucht zijn 5 minutes of fame hebben, waarna hij gaat verdwijnen. Helaas inspireert hij zijn volgers (in de leeftijdscategorie 7-12 jaar) wel om ook ergens binnen te klauteren en alles kapot te gaan beuken. Geniet alvast van je moment de gloire Nickxerr, we kunnen onze bekommernissen dan wel bespreken de dag dat we elkaar tegen het lijf lopen.