Loksbergen: klein, rustig en een beetje paranormaal?

loksbergen-1
Spookverhalen zijn helemaal hip maar erg vaak ook pure fantasie

Paranormale video’s, je kan er in deze tijden zo ongeveer iedere straatsteen mee gaan bedekken. Op zowel Youtube als TV kun je letterlijk van kanaal naar kanaal zappen, van paranormale superster tot aspirant onderzoeker, om je onder te dompelen in de wereld van wat zou kunnen zijn, wat er mogelijks is of wat we misschien nog niet hebben gezien. De voorwaardelijke vorm is hier erg belangrijk want de rode draad doorheen alle afleveringen en beelden die we doorgaans te zien krijgen, is het totaal ontbreken van een solide bewijs. Er wordt heel veel gewerkt op basis van veronderstellingen, aannames of zelfs mensen die denken iets te hebben gezien maar dat niet kunnen bewijzen. (het menselijk brein is een erg krachtig iets). Veel van het beeldmateriaal dat wereldkundig wordt gemaakt is dan ook vaak vaag, wazig, onduidelijk of ronduit fake. Soms, heel erg soms krijg je dan wel iets op je bureau waarvan zelfs de meest sceptische analyticus gaat fronsen. Zo een beelden kwamen recent uit ons eigen land, meer bepaald uit het Limburgse Loksbergen waar een beveiligingscamera iets bizars heeft weten vast te leggen.

De enige zekerheid? Dat we het niet weten!

loksbergen-top
Een bewakingscamera in Loksbergen legde wel erg aparte beelden vast.

Het verhaal over het gezin van wie we de beelden kregen is er eentje genre 13 in een dozijn. Een jong koppel met kindjes besluit een huis te bouwen en éénmaal ze erin zijn getrokken slagen de kindjes er maar moeilijk in te slapen. Meer nog, verschillende keren schieten ze ‘s nachts wakker omdat ze opschrikken van iets. De mama gaat nog een stapje verder en voelt vaak dat ze wordt bekeken, zelfs wanneer ze alleen in huis is. Helemaal vreemd wordt het wanneer high-end beveiligingscamera’s worden geïnstalleerd. Een nieuwe woonst kan al eens op ongewenste bezoekers rekenen en dus nam het gezin geen enkel risico. De camera’s worden uitgerust met bewegingsdetectoren waardoor inbrekers meteen worden gespot. Op 4 april doen de camera’s dan ook hun werk en beginnen ze beelden te registreren, nadat ze om 3:42 uur ‘s nachts beweging waarnemen. Ook de kinderen worden opnieuw wakker, waardoor het voor de ouders duidelijk is dat iemand rond het huis dwaalt

olight-banner
Olight – don’t settle for less

De volgende morgen analyseren ze de beelden en merken, tot hun grote verbazing, op dat er wel degelijk iets voor hun woning beweegt. Een mens is het alvast niet, een dier ook niet en tot op heden zijn ze er nog niet in geslaagd om ook maar enige duiding te brengen. De beelden komen rechtstreeks uit de beveiligingscamera’s en werden niet gemanipuleerd. De bewoners van de woning zijn ook niet op zoek naar het Youtube heldendom maar willen gewoon rustig kunnen slapen. 

Het resultaat is dan ook dat Loksbergen een mysterie rijker is en tot op heden niemand een concreet antwoord kon geven op de vraag: wat houdt die mensen wakker? Heeft het Limburgse dorp een heus spook dat er ronddwaalt of is hier een logische verklaring voor te vinden? Wie denkt een antwoord te kunnen formuleren kan ons steeds contacteren.