Dat een verhaal bestaat, staat los van het feit of het al dan niet waar is

hoveke-5
Is het effectief paranormaal of is er een logische verklaring voor alles?

Spookverhalen, je hebt ze in alle geuren en kleuren. Van de gevalletjes waar men ‘s nachts in huis geluiden hoort tot de full ops spektakels waar potten en pannen door de lucht vliegen. Of het nu gaat om een bescheiden rijwoning of een statig kasteel, iedere straat heeft ooit wel eens te maken gehad met een situatie waar het paranormale als oplossing naar voren werd geschoven. De vraag die we er ons vaak bij stellen en al even vaak onbeantwoord blijft is dan ook wat er uiteindelijk van klopt? Hebben al die verhalen een normale verklaring of is er dan toch sprake van iets bizars. Het is de vraag die er ons toe bracht de Ghost Bro’s bijeen te roepen. Twee verhalenzoekers, één ervan een die-hard believer en de andere een scepticus van het eerste uur. Beiden ervan overtuigd dat ieder verhaal wel een verklaring heeft, het volstaat alleen te onderzoeken welke verklaring de juiste is. 

De mens denkt al te vaak alles al te weten

ghost-bros-1
We leggen het o,nderzoek vast op beeld

Het is een wereld van contrasten en vooral van heel veel onzekerheden. Het is uiteindelijk geen geheim dat we als mens nogal vaak de nodige arrogantie aan boord leggen, wanneer het gaat om zaken die we niet kennen of begrijpen. Wat we nog niet hebben gezien, bestaat niet en waar we nog nooit van hebben gehoord moet wel een leugen zijn. Wie op zoek gaat naar het onverklaarbare krijgt erg snel de stempel van ‘gek’ opgedrukt want als meest intelligente aller zoogdieren kan het onmogelijk zijn dat er iets bestaat wat we nog niet kennen. Aan de andere kant mag dit dan ook geen vrijgeleide zijn om bij ieder vraagstuk er meteen het paranormale bij te betrekken. Vaak hebben de meest waanzinnige gebeurtenissen wel degelijk een logische verklaring maar is het zoeken ernaar voor velen de moeite niet waard. 

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job

Dat er meer is dan we (willen) begrijpen is een feit. Jaarlijks worden er nog steeds nieuwe diersoorten ontdekt, jaarlijkse worden er nog steeds lang vergeten plaatsen ontdekt en jaarlijks worden we geconfronteerd met capaciteiten waarover het menselijk lichaam beschikt maar we niet voor mogelijk hielden. Het is in die grijze zone dat Ghost Bro’s opereren. Een paranormale situatie? Het kan maar dat is niet zeker. Dat het verhaal bestaat, staat los van het feit of het waar is of niet. Met een resem aan tools, zowel wetenschappelijk als experimenteel, gaan we op zoek naar antwoorden en verklaringen. We bundelen onze bevindingen in een compleet artikel en gooien er meteen nog een video tegenaan. Gaan we dan uiteindelijk vinden wat we zoeken? Dat zullen jullie weldra zelf kunnen zien via ons Youtube kanaal

Heb je trouwens zelf een spooky ervaring meegemaakt of ben je ervan overtuigd dat je wat geesten op zolder hebt? Stuur ons een berichtje en we pluizen het uit!

De Ghost Bro’s zullen hier te volgen zijn. (klik)