Fit? Het is nog niet voor meteen!

fit-3
Uit een tijdperk dat ik vlijmscherp stond

SHIT! We zijn nu een kleine 2 weken onderweg, en route naar een nieuwe gezondheid en levensstijl en de weegschaal maakte meteen een einde aan de euforie van het begin. Niet alleen ben ik absoluut niet vermagerd, ik ben zelfs enkele grammen aangekomen! Een goed begin kunnen we dat absoluut niet noemen en motiverend werkt het allerminst.

Ik moet wel bekennen dat ik de laatste paar dagen niet tot bijna niet heb bewogen. Het is het volle seizoen van verkoudheden en griep en net zoals ieder jaar deelde ik ook opnieuw in de brokken. Gezien de tendens van het moment hoor ik jullie al denken: CORONA! Ik moet jullie dan ook teleurstellen want na het afnemen van een test was die negatief. Het is gewoon een stevige verkoudheid waardoor ik me voel alsof ik door een trein ben aangereden geweest. De zin om de sportsloffen aan te trekken was dan ook niet in de verste verte te bespeuren maar om nu meteen gewicht bij de kweken? 

Mentaal is het harder dan fysiek

Los van het gewicht dat erbij kwam is ook de mentale opdoffer er eentje van formaat. Je wordt meteen met de neus op de feiten gedrukt: je bent nog steeds dik, DIKKERD! Mijn entourage mag dan nog kwistig met de argumenten rondstrooien, de realiteit is dat dit een lange en vooral harde lijdensweg gaat worden. 

Totdat ik volledig genezen ben wordt het dus een trip ‘op het gemakken’. Van zodra de energie terug door mijn aderen borrelt, trekken we terug de wildernis in.