CRKT Eat ’n Tool is klein maar erg cool

crkt-3
Klein maar toch groot genoeg voor grote handen

ORK ORK ORK, soep eet je met een ….? Kom, geef maar meteen toe dat het een grappige woordspeling is die je ongetwijfeld zelf, in je jonge jaren, hebt gebruikt. In een reflex gaan mensen reageren met VORK, terwijl het eigenlijk LEPEL moet zijn en iedereen gaat plat op de grond van het lachen. Wel, wie laatst lacht best lacht en in dit geval is het CRKT die breed grijnzend in onze richting zit te kijken want vanaf nu eet je soep gewoon met een SPORK!

Onder het motto “klein is fijn” brengt CRKT een zonder twijfelen schitterend stukje tool op de markt. Het ziet er vreemd uit, het weegt helemaal niets en het past in zowat iedere broekzak. De Eat ‘n Tool is net dat: een stuk gereedschap waarmee je kunt eten. Voorzien van zowel enkele slots waarmee moeren kunnen worden aangedraaid en een schroevendraaier, kun je met de CRKT Eat ‘n Tool best wel een stuk uit de voeten. Over de robuustheid hoeft niemand te twijfelen. CRKT is een wereldnaam op gebied van het bewerken van staal en ze hoeven van niemand nog lessen te krijgen. Helemaal goed wordt het wanneer je de prijs van net geen 10 euro bekijkt. Betaalbaar EN cool om te hebben, double win dus. 

En daar zijn de influencers weer …

crkt-5
De belangrijkste test van allen: het openen van een bierflesje

Het was dan ook vreemd om te zien dat de Eat ‘n Tool door verschillende reviewers werd verpulverd toen het op de markt kwam. Hun oordeel was ronduit vernietigend: de Eat ‘n Tool spork van CRKT werd door zowat alle concurrenten voorbijgestoken en was niets meer dan een gimmick, een gadget om leuk aan je bos sleutels te hangen. Een verklaring kan hierin zonder twijfel worden gezocht in het “survival-influencer” gebeuren. Je hebt ze vandaag de dag overal en over ieder onderwerp: influencers. Mensen waarvan zelfstandig ademen hun grootste verwezenlijking is. Het zijn mensen die een kampeertrip richting strand klasseren onder “survival” en die het een uitdaging vinden om vuur te maken op een gasvuurtje. De videoreviews die verschenen waren soms hilarisch maar meestal om te janken. Een compacte eat ‘n tool vergelijken met een fullsize spork? Met de kleine CRKT gaan roeren in een pot met warme soep en dan klagen dat je je vingertoppen verbrandt?

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job

De CRKT Eat ‘n Tool is geen kamperen-in-centerparcs keukengerei maar een compacte tool waarmee je in staat bent jezelf te behelpen wanneer nodig. Zelfs de meest broodnodige test, die van het probleemloos openen van een streekbiertje, verliep moeiteloos. Dat lijkt misschien banaal maar voor een Belg met gigantische handen, waarbij te klein gereedschap een echte hindernis is, is dit cruciale info. 

De CRKT Eat ‘n Tool is verkrijgbaar bij de betere adventure store. Zoeken naar een winkel dicht bij huis kun je via dit kanaal doen. (klik)
Meer foto’s en foto’s in hoge resolutie zijn terug te vinden via onze facebookpagina. (klik)