Afgelopen met je te verbergen achter je Tripadvisor profiel

tripadvisor-1
Thailand blijft een populaire vakantiebestemming

Een restaurantje zoeken of een hotel boeken? De kans dat je anno 2020 eerst even wat ratingsites gaat afschuimen alvorens je een beslissing neemt. Het is een publiek geheim dat niet alle ratings, zowel positief als negatief, 100% waarheidsgetrouw zijn en we hebben ons waarschijnlijk wel allemaal al eens laten verleiden tot het spuwen van gal, in een emotioneel momentje. In Thailand kan het geven van zo een reactie vaak erg verstrekkende gevolgen hebben, niet voor de zaak in kwestie maar voor diegene die ze schreef. De Amerikaan Wesley Barnes werd opgepakt en in de gevangenis gegooid, nadat hij op Tripadvisor even los ging over een hotel. 

realdealbanner
Real Deal Pawn Shop, de enige echte pawn shop in Belgie

Wesley, die in Thailand werkt, boekte een nachtje in het Sea View Resort in Koh Chang maar dat beviel hem niet geheel. Het botste met het personeel toen Wesley een taks moest betalen op alcohol die hij zelf in zijn bagage had meegenomen. Het kwam tot een hevige discussie waarop Wesley besliste ergens anders zijn overnachting te gaan zoeken. Natuurlijk schreef hij, in the heat of the moment, een pittige review over het resort op Tripadvisor. Woorden zoals “slavendrijver” en “agressieveling” werden gebruikt en Tripadvisor besloot, op vraag van de hoteleigenaar, de review te verwijderen. 

Even je gal spuwen? Toch niet in Thailand!

tripadvisor-2
Toch maar even nadenken voor je compleet los gaat.

Wesley voelde zich hierdoor benadeeld en lanceerde een heuse lastercampagne, waarbij hij Tripadvisor bombardeerde met negatieve reviews over het hotel. Dat schoot dan weer bij de eigenaar in het verkeerde keelgat en die stapte naar de politie. Niet veel later werd Wesley opgepakt en in de gevangenis gegooid. Het Thaise gerecht is niet mals voor laster, vooral niet wanneer dit de toeristische sector kan raken. Wesley keek aan tegen een boete van meer dan 5000 euro en een gevangenisstraf van 2 jaar. 

Uiteindelijk kwam het zo ver niet en na het betalen van een borgsom mocht hij de cel verlaten. Hij publiceerde ook verschillende verontschuldigingen op een resem aan websites, waardoor de hoteleigenaar de zaak ook liet varen. 

Misschien is het raadzaam om toch altijd 2 keer na te denken alvorens je zint op online wraak?