Zelfs een Stormtrooper heeft nood aan ontspanning

stormtrooper-bier
2 variaties van het bier met eenzelfde smaak?

Wie de Star Wars franchise niet kent kan zich onmogelijk mens noemen. Of je nu een liefhebber of een hater bent, de brein kronkel van George Lucas beheerst de filmwereld sinds 1977. Wie nog nooit naar 1 van de talrijke films of spin-offs heeft gekeken, is op zijn minst al eens in contact gekomen met het al even indrukwekkende imperium van merchandise. Alles, gaande van figurines tot tandenborstels, is al voorzien geweest van een snuifje wookie of Skywalker. Het duurde dan op zich ook best nog lang alvorens een nobele ziel op het idee kwam om er bier aan te koppelen .. Stormtrooper bier

We vallen meteen met de deur in huis: het bier op zich is eigenlijk niet zo heel erg bijzonder. De brouwers pronken erg frequent met de term ‘special craft beer’ maar voor wie enigszins thuis is in de wereld van het betere gerstenat is de smaak niet echt verschillende van de standaard pils-soorten die we hebben. De brouwers en het bedrijf erachter schermen dan wel met de termen Pale Ale en Pilsner maar beide bieren smaken verdacht gelijk. 

Een domper voor bierliefhebbers, een feest voor The Force

stormtrooper-cadeau
Stormtrooper bier, een topper als cadeau

De zythologen ga je dus alvast niet overdonderen met de smaak maar dat is buiten de Star Wars fans gerekend. Zelfs diegenen die een onverklaarbare afkeer hebben voor de wereld van X-Wings en Darth Vader maken een kleine vreugdesprong wanneer je de biertjes in handen hebt. De vormgeving en marketing rond beide bieren is ronduit geniaal. Galactic Pale Ale en Lightspeed Pilsner, gekoppeld aan visuals die flirten met de perfecte propaganda zorgen ervoor dat beide bieren eerder thuishoren in de wereld van de collectibles dan de koelkast. 

Wie meteen denkt aan de obligatoire kerstinkopen, bekijkt misschien eerst even de spaarrekening. Op dit ogenblik is het Stormtrooper bier enkel verkrijgbaar via de Engelse brouwer en die rekenen met een geheel eigenzinnige rekenmachine. Een 500ml flesje kost iets minder dan  en wanneer je daar verzendkosten bij optelt, dan weet je hoe laat het is. Duur, zonder twijfel maar aan de andere kant, de blik van de addept die het zal uitpakken wordt eenvoudigweg priceless. 

Zelf een slokje van The Empire nemen? Bestellen doe je hier: website (klik)