Een zaklamp, even onmisbaar als water en vuur

olight-adola
Adola, de distributeur voor Olight

Een absolute must-have in iedere survival kit of adventure-bag is een lamp. Het maakt niet uit hoe goed je getraind bent of welke high-tech tools je bij hebt, wanneer je helemaal niets kan zien ben je de spreekwoordelijke vogel voor de kat. Lampen bestaan in zowat alle geuren, kleuren en afmetingen. Er bestaan exemplaren waarmee je met eenvoud een ei kunt gaan bakken en dan heb je gigantische exemplaren die niet eens je eigen voeten kunnen verlichten. We werden door de mensen van Adola uitgenodigd om het nieuwe gamma van Olight 2019-2020 te gaan bekijken en we waren alvast niet teleurgesteld. 

Olight packs a punch

olight-adola
Met of zonder? Een uitgemaakte zaak!

Toen we een jaar terug onze zoektocht naar nieuwe lampen hadden opgestart, waren de vereisten niet van de poes. We hadden nood aan een breed lichtveld en geen krachtige lichtstraal. Wie in tunnels of grotten aan de slag gaat, wil graag dat de ruimte volledig wordt opgelicht en heeft niet meteen nood aan een punt dat tot op een kilometer ver kan schijnen. Ook voor het nemen van foto’s is een breed lichtkanaal onmisbaar. Daarnaast hadden we ook graag iets wat compact was. De gouden macho-tijden van de knoert van een zaklamp, ter compensatie van een klein lichaamsdeel, liggen achter ons. Wie het out there wil gaan redden moet gaan besparen op gewicht en volume. Iedere gram is een gram die je met je mee moet zeulen. Last but not least zijn we heer en meester in het breken van dingen. De gemiddelde leeftijd van een standaard smartphone is in onze handen zo ongeveer 15 minuten, met zaklampen is het niet anders. We kwamen uiteindelijk bij Olight terecht, een keuze waar we tot op heden nog geen seconde spijt van hebben gehad. 

De Marauder X9R, omdat het kan!

olight-adola
Olight, want een stevige lamp kan je leven redden

Ook dit jaar brengt Olight enkele leuke modellen op de markt. De Seeker2 propt 3000 lumens in een compacte en vooral discrete lamp. De Warrior X gaat dan weer de tactische toer op met een stevig bereik en een ‘hufterring’. Het vertrouwde en praktische laadsysteem met magneetknop blijft overal de standaard, iets wat we enkel maar kunnen toejuichen. Een buitenbeentje in het nieuwe gamma is dan weer de Marauder X9R. Waar zowat alles is gericht op een compacte vorm en een licht gewicht, hebben de ontwikkelaars van Olight zich helemaal laten gaan. Onder het motto “because we can” lanceerden ze een knoert van een zaklamp, alhoewel je het niet helemaal nog een zaklamp kunt gaan noemen. Het gigantische ding maakt van eender welke nacht een zomerse dag in Benidorm en beschikt over een resem snufjes die eigenlijk helemaal nergens voor dienen maar toch o zo cool zijn.

Er mag dan ook geen twijfel over bestaan dat we ook dit jaar onze Olight lampen tot op de meest extreme plaatsen ter wereld zullen brengen .. en zij ons.