Pluckley is een klein dorp met een groot en paranormaal record

pluckley-haunted
Een sterk verhaal begint meestal op café, vooral in Pluckley

Een spook, het is steevast voer voor heel wat discussies. Believers willen natuurlijk dat entiteiten zich manifesteren, sceptici verwijzen spookverhalen regelrecht naar de wereld van fantasie. Hoewel er heel wat volksverhalen en legendes bestaan en iedere gemeente wel zijn deel van de koek heeft, houden stadsbesturen de boot meestal af. Beleidsmakers willen niet graag geassocieerd worden met vertelsels van spoken en fantomen. In het Engelse Pluckley liggen de kaarten anders op tafel. De burgemeester van Pluckley wil zijn dorp graag terug in het Guinness book of records want zij hebben het meeste aantal spoken ter wereld!

pluckley-haunted
De hoofdstraat noemt er gewoon ’the street’

Het is een gedurfd statement natuurlijk, beweren dat er geen stad of dorp ter wereld meer spoken in huis heeft dan het dorpje waar je aan het roer staat. Toch doen de mensen van Pluckley er alles aan om die beweringen kracht bij te zetten en we moeten het toegeven, ze doen dat best wel goed. In het dorp, met net iets meer dan 1000 inwoners en waar de hoofdstraat gewoon “the street” noemt, zouden niet minder dan 12 spoken actief zijn. Het gaat dan niet om louter wat hersenspinsels en enkele toogverhalen maar om legendes die allemaal diep verankerd zijn in de geschiedenis van het dorp. Iedere inwoner kent die verhalen dan ook alsof het een eigen levensverhaal was en niemand is te beroerd om die kennis te delen.

Een goed verhaal start meestal op café, vooral in Pluckley

pluckley-haunted
Hier spookt het en daar zijn we trots op!

Wie kennis wil maken met de unieke geschiedenis van Pluckley, start het best in The Black Horse, een magnifiek café in het centrum (what’s in a name) van het dorp. Gelegen naast de kerk en het kerkhof zou The Black Horse de thuisbasis zijn van 3 van de meest gewelddadige spoken ooit. Verhalen over glazen die in het rond vliegen, mensen die van hun stoel worden getrokken, rekken die plots en om onverklaarbare reden beginnen te trillen en het gevoel dat je ten allen tijde wordt bekeken. Het is slechts het tipje van de ijsberg en wanneer de waardin aan het praten slaat, neem je best de rest van de dag vrij. 

pluckley-haunted
Het kerkhof, thuisbasis voor de Red Lady

Ook het kerkhof ontsnapt niet aan de verhalenronde want daar zou de Red Lady ‘s nachts de plaats onveilig maken. Wat dacht je anders van The Screaming Woods, een bomenpartij waar je ‘s nachts kinderen kunt horen gillen of The Gypsy Woman, een verschijning die automobilisten de stuipen op het lijf jaagt. Wat dit alles zo bijzonder maakt, is het feit dat de 12 spoken allemaal een erg uitgebreide geschiedenis hebben. Niemand spreekt over “dat spook” maar over personages die in het verleden wel degelijk hebben bestaan

Spoken en heel wat sterke verhalen

We spendeerden de nacht op de camping pal voor The Black Horse en trokken in volle duisternis richting het kerkhof. Helaas konden we niet meteen enige paranormale activiteit waarnemen maar de verhalen bleven wel in onze gedachten present. Wat als er nu toch een grond van waarheid zou inzitten? 

Het paranormale centrum van de wereld of niet, we kunnen er niet omheen dat het voor Pluckley een absolute goudmijn is. Toeristen met een passie voor het obscure trekken van over de gehele wereld naar dit kleine dorp, waar je eigenlijk met gemak voorbij rijdt. Zowat ieder spokenjagers programma op TV is er al heen getrokken en ook schrijvers vinden er een bron van inspiratie. Zelfs voor sceptici is er in Pluckley een warme plaats voorzien, aan de bar in The Black Horse, waar je met een stevige pint kunt genieten van uiterst sappige verhalen.