The Demon Core stond klaar om Japan volledig te verpulveren

demon-core
De Enola Gay, die de eerste bom dropte

6 augustus 1945, de Enola Gay vliegt over de Japanse stad Hiroshima. Een druk op de knop later wordt de volledige stad van de kaart geveegd en verliezen 78.000 mensen hun leven. 3 dagen later, op 9 augustus, vliegt de Bockscar over de stad Nagasaki. Enkele tellen later verschijnt er voor de 2de maal een atoomwolk boven Japan, een teken dat ook Nagasaki compleet werd verpulverd. Het was het eerste en meteen ook het laatste conflict waarbij atoombommen werd gebruikt, een conflict waarmee Amerika zich als genadeloze tegenstander had weten te profileren. Op 19 augustus moest een 3de bommenwerper Japan de genadeklap toebrengen, een land dat zich op 15 augustus overgaf. 

Jawel, oom Amerika had een 3de atoombom klaar die nog krachtiger was dan de exemplaren die ze voorheen hadden gedropt. De bom kreeg de bijnaam “Demon Core”, een term die verwees naar de toen nieuwe manier waarop de kernkracht zijn dodelijke werk moest verrichten. Deze 3de bom, hoewel ze uiteindelijk nooit boven Japan werd gedropt, was zo dodelijk dat ze zelfs na de afloop van de oorlog 2 slachtoffers op haar palmares kon plaatsen.

De Demon Core was krachtig, oncontroleerbaar krachtig

demon-core
De afmeting van een voetbal, de kracht van god

Tijdens experimenten in 1945 en 1946 kwamen 2 wetenschappers om het leven. De kracht van de kern en vooral de gevoeligheid waarmee ze reageerde was zo onderschat, dat beiden stierven door radioactieve besmetting. De Demon Core moest in een later tijdstip dienen om het atoomprogramma van de VSA verder uit te bouwen, zover kwam het gelukkig niet. De professoren, die aan het hoofd van het atoomprogramma stonden, begrepen dat de atoomkracht van de Demon Core dermate krachtig was dat ze die zelf niet onder controle konden houden. Het programma werd verder ontwikkeld met minder krachtige exemplaren en werd in een later stadium zelfs volledig opgedoekt. De Demon Core kwam nooit in actie, zelfs niet door middel van een test en alle elementen werden ontmanteld om in een nieuwer exemplaar van de atoombom terecht te komen.