Een leger zombies aan de prijs van een belegd broodje

Ik behoor tot de groep personen die zit uit te kijken naar de eerste, echte zombie-invasie. Een horde ondoden die iedere laatste sterveling in brokken wil scheuren, een apocalypse en een situatie waar iedereen op zichzelf is aangewezen. Het is dan ook geen geheim dat ik binnen mijn eigen sociale kring wordt bekeken als die freaky kerel die ze misschien maar beter links laten liggen. Zombies zijn gewoon tha shit en ik genoot met volle teugen van de Walking-Dead hype die er heerste. Helaas zijn reeksen zoals de HBO topper en andere varianten erop niet meteen kids-proof. Lang leve Goliath Games die met Zombie Infection de rottende kijken in kindervorm naar buiten bracht.

zombie-infection
Geinige zombies voor een appel en een ei

Laat ons ook even bekennen dat het ‘kind’ argument hier eigenlijk van weinig tot geen belang is. Zombie-speelgoed, figurines, boeken of eender wat kopen is voor grote kinderen zoals ikzelf een beetje zoals alle feestdagen in 1 krijgen. Zombie Infection is een reeks van 6 guitige figurines, zoals een zombie, een vampier en zelfs een weerwolf. Met een druk op de knop puilen hun ogen uit, gaan de armen omhoog en komen hun hersenen tevoorschijn. Op zich niet meteen wereldnieuws, ware het niet dat ze aan de dumpprijs van 0.99€ werden verkocht in een Action-filiaal. Je eigen zombieleger voor niet eens de prijs van een degelijk broodje in de Panos.

Ieder figuurtje is voorzien van een set speelkaarten die je een meerwaarde geven in de game want Zombie Infection is in basis eigenlijk een smartphone spelletje. Extra munitie, levens of zelfs extra mogelijkheden om het spel tot een goed einde te brengen. Helaas ben ik niet zo een games-man en al helemaal niet op mijn smartphone. Ik ga gewoon genieten van horde action-zombies die vanaf heden mijn boekenrek vullen.