Tegen heilige huisjes stampen, wie heeft het ooit eens niet gedaan? Het is leuk om soms eens ronduit tegendraads te doen en je broek te vegen aan de eventuele commentaar die gaat volgen. Je hebt ook mensen die dit op een veel groter niveau gaan doen, schenen-stampen voor gevorderden en de producenten van ‘Laserpope’ moeten zowat de onbetwiste heersers van de stamperij zijn.

Jezus, een Afrikaanse homosexueel, wordt gekruisigd vanwege de zonden van de mensheid.

De Kerk, het heiligste huisje van allemaal, liep de afgelopen jaren (om niet te gaan zeggen decennia) gebukt onder de schandalen. Kindermisbruik, het stigmatiseren van de sexuele geaardheid tot zelfs het ontkennen dat de aarde rond is. Je kan het zo gek niet bedenken of de thuisbasis van de katholieken wereldwijd heeft er de handen aan verbrand.

laserpope
Pontifex Maximus

“De mensheid heeft gefaald. Jezus, een Afrikaanse homosexueel, wordt gekruisigd vanwege de zonden van de mensheid. Onder het Vaticaan houden kardinalen pedofiele feestjes waar nonnen naakt op de tafels dansen. Er worden kilo’s cocaïne gesnoven en het geloof ontbreekt volledig. De jongste paus ooit, Pontifus, besluit de kerk radicaal te veranderen en de wereld terug met goedheid te bedekken. Een plan dat niet op de genade van de kardinalen kan rekenen, die meteen een plan uitdokteren om hem uit de weg te ruimen. Een zelfmoordmissie door, jawel, moslimterroristen, blaast de paus in stukken. In het diepste geheim gaan dokters echter aan de slag om de paus om te vormen tot een cyborg, Pontifex Maximus, die de geest van God gaat verdelen. God, zijn drone met machinegeweren, vanzelfsprekend”.

De absurditeit kent geen grenzen en zowat iedere religie wordt door de mangel gehaald. Who needs à story when you can bitch on religion?

Laserpope startte in 2019, als eindwerk van de jonge, Duitse student Lukas. De trailer, van een film die eigenlijk niet bestond, kon meteen rekenen op een fikse dosis cult-glorificatie, waardoor hij het geheel kon gaan uitwerken tot een echte feature-film. Op dit moment is de film in crowdfunding stadium, maar we twijfelen er niet aan dat dit tot een goed einde zal komen.

Now turn the other cheek!