Ben ik een bioscoop liefhebber ? Neen .. de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat een bezoek aan de cinema mij niet echt kan bekoren. Jawel, ik ben een filmliefhebber maar de charme en aantrekking van de zaaltjes van vroeger behoren tot de verleden tijd. Bioscopen zijn massa complexen geworden waar de leidraad niet zozeer in het aanbod films te vinden is, maar eerder in de euro’s die uit iemands zakken kunnen worden geknepen. Waar je vroeger enkel wat popcorn en M&Ms kon scoren, in een veel te kleine lobby, is die lobby nu the place to be geworden. Een half warenhuis aan nutteloze rommel en oh ja .. je kunt er ook nog naar een film kijken .. maar we dringen ons niet op. Ik was dan ook dolenthousiast te zien dat ik niet de enige was die er zo over dacht (lees : ik word oud en ik zou al eens durven zagen). Kraken, een merk van heerlijke rum, wilde enkele filmliefhebbers laten genieten van een avant-première en dat deden ze in stijl. Welkom op Screamfest !

Thema van de avond, hoe kon het ook anders, The Kraken .. het mythische monster uit de dieptes, de nachtmerrie van menig matroos.

Feit, Screamfest is basically 1 grote marketing stunt. Het idee van Kraken was om hun rum te promoten op een originele manier en de periode rond halloween was de uitgelezen kans. Maar mijn god, hebben ze dit goed aangepakt.

Kraken-screamfest
Kraken Screamfest

Aanschuivend aan de deuren van het (kleine) complex werden we meteen in de mood gebracht door een resem acteurs. Thema van de avond, hoe kon het ook anders, The Kraken .. het mythische monster uit de dieptes, de nachtmerrie van menig matroos. Eenmaal binnen liep het spektakel verder met nog meer acteurs, drankjes (allen voorzien van Kraken rum, what else) met ronkende namen zoals “Final Storm” en zelfs een heuse make up studio, waar iedereen zich kon laten omtoveren tot een zombie. (of iets anders wat niet al te vers meer was). Foto’s, drank en entertainment … en toen moest de film nog beginnen.

Ok, ze hadden dan misschien wel geen titel meegegeven, maar wie iet of wat in de vibe van het donkere en obscure zit, kon al gaan vermoeden dat Kraken de aanwezigen zou laten genieten van de nieuwe Halloween movie. In de laatste titel van de Halloween-franchise slaagt Michael Myers erin te ontsnappen, mensen gaan dood en de film stopt met wat bijna een standaard open einde is. Heerlijk oldskool vertier dus .. maar had ik al gezegd dat Kraken de boel echt wel waanzinnig had aangekleed ?

Over de film zelf gaan we niet verder uitwijden, hij verschijnt vandaag – datum van publicatie van deze blog – in de bioscoop en wie het plot wil kennen moet zelf gaan kijken .. maar laat het genoteerd zijn dat Kraken ervoor heeft gezorgd dat de zin om terug naar de cinema te trekken, heeft aangewakkerd. Voor concurrenten is het echter heel wat minder goed nieuws. De lat werd immers ERG hoog gelegd.

Well done Kraken, well done !