De, helaas, ter ziele gegane Stephen Hawking was niet alleen een genie, hij was ook niet vies van een grap en wat controverse. Zo organiseerde hij ooit een gigantische fuif, met duizenden uitnodigingen die naar alle uithoeken van de wereld werden gestuurd. Het resultaat was ronduit verbluffend: niemand kwam opdagen.

Zondag 29 juni 2009, moederziel alleen zat hij daar, in zijn hypersonische rolstoel. Het feestje was compleet met banners, slingers en sloten alcohol. Het feestje was zo gigantisch dat Stephen er zelfs in was geslaagd de grote zaal van het Gonville & Caius college in Cambridge te strikken. Behalve Stephen zelf en een fotograaf, was er niemand aanwezig. Was hij dan zo onpopulair geworden of was er meer aan de hand?

Misschien had Stephen gewoonweg de verkeerde vrienden?

Stephen wou bewijzen dat tijdreizigers bestonden, dat time travel iets was wat de mensheid nog zou uitvinden in een nabije toekomst. Om de huidige generatie van zijn gelijk te bewijzen, had hij dan ook het ronduit briljante idee om een mega-fuif te organiseren, speciaal voor time-travellers. Hoe? Door iedereen een dag NA de fuif een uitnodiging te sturen. Mensen die uit de toekomst komen, zouden de uitnodiging dan toch reeds gezien hebben.

Helaas, opper helaas, ook mathematische wondermensen hebben het soms ook bij het foute eind en het feest draaide uit op een grandioze flop. Of misschien had Stephen gewoon de foute vrienden?