In Komen neem je de escapegame gewoon met je mee

escape-komen-1
Met de tandem op trip, raadsel in de koffer

Escape games zijn helemaal hot! De afgelopen maanden werd het ‘bubbel’ gevoel van zowat iedere Belg aangescherpt en zoeken we dan ook massaal naar activiteiten die we met onze bubbel (voor hen die de actualiteit niet hebben gevolgd, je bubbel is de groep mensen met wie je tijdens de coronacrisis nauw contact mag hebben) kunnen uitvoeren. Escape games kropen dan ook gestaag omhoog tot helemaal bovenaan de what-to-do ladder. Ondertussen bestaan dergelijke spelletjes in alle geuren en kleuren en lijkt het wel alsof vernieuwing niet meer mogelijk is … totdat je in het Belgische Komen terecht komt. Daar hebben enkele brainiacs een geniale outdoor versie ontwikkeld, met de fiets en aanhangwagen!

realdealbanner
Real Deal Pawn Shop, de enige echte pawn shop in Belgie
escape-komen-2
Zo kom je nog eens op plaatsen

Het concept is dusdanig eenvoudig dat je jezelf al snel de vraag stelt waarom je het zelf niet hebt bedacht. Totdat je op pad trekt met de tandem en de aanhangwagen! Om alle vakjes, schuifjes en bakjes van de aanhangwagen te openen, moet je onderweg heel wat raadsels en puzzels gaan oplossen. Pas dan begin je te beseffen dat hier heel wat (uren, dagen, weken en zelfs maanden) denk- en knutselwerk in is gekropen. Waar de gewone escaperooms vaak erg sterk in elkaar zitten, heb je hier hetzelfde principe maar dan wel op een parcours van ettelijke kilometers

komen-escape-3
Gezond in de buitenlucht, coronaproofer kan haast niet

Middenin de landbouwstreek van Komen een brievenbus aantreffen met daarin enkele magische poeders of toch maar een raadsel oplossen aan de hand van een herdenkingsmonument aan de kerk? Fun @ Comines zette met hun outdoor escapegame een nieuwe standaard. De aanhangwagen kan op je eigen fiets worden bevestigd of je kan gebruik maken van hun tandem, het is maar wat je motor doet draaien. 

Coronaproof fun hebben en terwijl nog even je breinfuncties testen? Klik hier voor meer info.