Een pawn shop die we enkel kennen van op TV

Bijzondere dingen ontdekken hoeft niet meteen gekoppeld te worden aan verlaten gebouwen, ondergrondse labyrinten of bizarre tunnels. Ook bovengronds, in de ‘normale’ wereld zijn er vaak zaken aan te treffen die helemaal uit het ordinaire stappen. Zo een speciale plaats opende recent de deuren in het West-Vlaamse Wevelgem, waar de Real Deal Pawn Shop de streek voorziet van een uniek en vooral Amerikaans sfeertje. 

Pawn_Stars_cast
15 seizoenen lang al op het scherm

We kennen de beroemde TV reeks allemaal wel. Pawn Stars, waar een familie aan het hoofd staat van een pawn shop. Mensen van over het gehele land komen naar de zaak met aparte, vreemde en soms zelfs ronduit frappante items. Van een diepgaande verhaallijn is dan ook geen sprake. Wie de zaak binnenstapt hoopt er buiten te komen met een pak geld. Het principe van een pawn shop is er eentje die een merkwaardige aantrekkingskracht heeft. Gaat het om de menselijke nieuwsgierigheid of eerder de hoop dat we toch, zonder het zelf te beseffen, een heuse schat in handen hebben? Het blijft een vraag waar het antwoord niet zo voor de hand liggend is. Wat dan wel weer duidelijk blijkt, is dat het de basis is van erg vermakelijke televisie

Amerika maar dan in Belgie

realdeal-pawn-top
Een rasechte pawn shop in Belgie waar Sammy actief is

Wie zelf ook eens wil proeven van die unieke sfeer hoeft niet echt naar Las Vegas te trekken. In België is er (dan wel sinds kort) ook zo een zaak actief, de eerste en misschien wel enige in zijn soort. Ze spreken er dan wel Nederlands, wie er binnenstapt waant er zich meteen in het decor van de bekende televisieserie. Real Deal Pawn Shop is dan ook een pawn shop in de puurste zin van het woord. Merkwaardige objecten, curiosa of rariteiten worden er door een panel van experts naar waarde geschat en een prijs wordt er afgesproken. 

Het is één van de die plaatsen in België die je eigenlijk eens moet gezien hebben. Zelfs wanneer je helemaal niets te koop hebt of zelfs wanneer je compleet platzak bent, dan nog is het een bezoek waard. Je kuiert er door de rayons, tussen de spullen waarvan je niet eens wist dat ze ooit hebben bestaan. Terwijl je kijkt naar naar dat elektrische treintje waarvan slechts 1 exemplaar werd gemaakt, kun je in gedachten die ene, typerende zin horen .. “let me call a buddy of mine”.

Zelf een bezoekje brengen aan de Real Deal Pawn Shop? Het adres is hier terug te vinden. (klik)