Barbecook Billy – de snelste manier naar het outdoor gevoel thuis

Laat ons dan ook maar meteen met de deur in huis vallen: onze zomer is ondertussen al voorbij. De volledige planeet kwam tot een stilstand toen Corona wild om zich heen begon te slaan en ook de vakantieplannen mogen zonder schroom worden opgeborgen. Wil dat zeggen dat we dan helemaal niet meer mogen genieten van een vakantie? Absoluut niet! Met de Barbecook Billy brengen we de outdoor naar je eigenste tuin of terras.

barbecook-billy-2
Grillen, een mannenzaak per definitie!

Een stevig stukje vlees op de grill gooien? Het is wereldwijd een signaal dat de vakantieperiode moet gaan inleiden. Het sissen van het vlees, het gloeien van de kolen en die uiterst typische geur van kruiden is meer dan alleen maar een universele taal. Zelfs voor de meest fervente outdoor liefhebber is het grillen van je maaltijd op een barbeque een oase van weelde en rust. Het luisteren naar de houtskool die op temperatuur komt, het heeft gewoon iets rustgevend.

Het probleem is niet het vlees, we spreken over de grill

barbecook-billy
Snel en effficient, de Billy heeft wel wat in huis.

Het probleem met barbeques is natuurlijk dat ze meer en meer opties bevatten. De traditionele put-in-de-grond werd vervangen door een complete keuken op wielen. Die wielen dienen er enkel en alleen nog voor om in de marketing het woord “mobiel” te kunnen gaan gebruiken maar echt mobiel is het niet meer. Beetje per beetje wordt de essentie van een barbeque, namelijk “het gooien van vlees op een grill”, vergeten. Dan kwamen de mensen van Barbecook tevoorschijn.

Barbecook, een uiterst Belgisch merk (laat ons even erg trots zijn) heeft een catalogus die zo ongeveer de natte droom van iedere man moet gaan zijn. Van de kleinste wegwerp toestanden tot complete outdoor kitchens, de speler uit Kortrijk heeft zowat alles in huis om iedere alfa-zenuw te gaan prikkelen.

Billy, niet meteen de nutteloze zoon van de buren

barbecook-billy-4
Compact en toch zo compleet

Een bijzonder model in hun gamma is toch wel Billy. Eerlijk? Hij heeft het sex-appeal van een stuiterbal maar toch heeft hij heel wat potentieel in huis. Om te beginnen is er de draagbaarheid! Het geheel is compact, licht en voorzien van een hendel. Feit, er zijn waarschijnlijk wel stoerdere manieren om vrouwen te veroveren met je kookkunsten, als ze uithongeren omdat je je kookmateriaal niet ter plaatse kreeg dan ben je ook nog niet meteen thuis. De draagbaarheid van de Billy is samengevat fenomenaal. De vorm, het handvat en het gewicht zorgen ervoor dat je dit ding tot op je camping spot kan dragen. 

leatherman-banner
Leatherman – right tool for the right job
barbecook-5
Een overheerlijk resultaat gegarandeerd!

Da heb je ook het daadwerkelijke nut. Een Barbeque mag er dan nog sexy uitzien, als hij geen kool kan laten opwarmen dan heeft die evenveel nut als een paasei tijdens de ramadan. De vorm van de Billy zorgt voor een bijna ideale aanvoer van lucht. Met een minimum aan aansteekblokjes of zelfs wanneer je blijft vasthouden aan houten aanmaakstokjes, krijg je dit ding binnen de kortste keren op temperatuur. Meer nog, door manier waarop deze Kortrijkse rekels de Billy hebben ontworpen is het slecht bakken van een stuk vlees bijna onmogelijk geworden. We namen de proef op de som en gingen bij de lokale slager (Gautier, mocht dit enigszins relevant zijn) om enkele stevige steaks en allen kwamen ze van de grill af met een culinaire rating.

In je tuin als een echte avonturier?

barbecook-billy-3
Je komt niet dichter van het outdoor gebeuren alss dit.

Met een boog, pijl of speer erop uittrekken, in de hoop voedsel te verzamelen, is en blijft nog steeds een mannelijk iets. Je familie en vrienden dat ook daadwerkelijk van eten te kunnen voorzien is een volledig ander verhaal. Met de Billy slaagt Barbecook erin een barbeque op de markt te brengen die niet alleen draagbaar is, hij is ook nog betaalbaar. Het feit dat hij 100% West-Vlaams is zullen we als een extra marinade van het vlees bekijken.