Muziek is nu niet bepaald een onderwerp waar we ons volledig op kunnen uitleven. Niet alleen behoren we tot de categorie mensen die “oud” zijn, waardoor onze smaak te verwaarlozen is (naar hedendaagse normen toch), maar we kennen er ook geen bal van. Maar wanneer een DJ de moeite neemt om zijn release op een oldskool MegaDrive cartridge te zetten, dan prikkelt dat wel onze zintuigen.

remute-megadrive
Remute – only on cartridge

De MegaDrive, de iconische console die SEGA in “onzen tijd” op de markt bracht. Kleppers zoals Aladdin en Ecco the Dolphin hielden ons uren aan het scherm gekluisterd. Controllers hadden maar 3 knoppen en van savegames was er geen sprake. De games werden geleverd op cartridges, een soort cassette die je bovenaan de console moest rammen en het geheel zat verpakt in riante dozen.

Het is heden ten dage bijna niet meer denkbaar dat een commercieel iets op die manier nog op de markt wordt gebracht en laat dat nu net de insteek zijn van de Duitse DJ Remute.
Ervan overtuigd dat muziek en dan vooral de elektronische muziek geen echte passie maar eerder commercie bevat, besloot hij zijn upcoming release enkel en alleen op een MegaDrive cartridge uit te brengen. 16-bit muziek, pure techno, waarvoor een bijna onvindbare console nodig is, wil je het überhaupt beluisteren.

Zijn vorige release werd op 1.44Mbyte floppy uitgebracht, een drager al even zeldzaam als de MegaDrive.

Een staaltje strakke marketing of een overtuiging om U tegen te zeggen? We laten oordeel graag aan jullie over, uniek en “underground” is het zonder twijfel. (en daar hoef je niet eens muziekliefhebber voor te zijn)

Remute is trouwens een niet geheel onbekende binnen het abstract lanceren van zijn muziek. Zijn vorige release werd op 1.44Mbyte floppy uitgebracht, een drager al even zeldzaam als de MegaDrive.

Geen classic console in huis? Remute laat je alvast online proeven van zijn laatste hit. (klik)