Hoewel we maar al te graag onze maatschappij terug naar de roots willen brengen, een maatschappij waar je heerlijk naakt je ding kunt doen en waar je gewoon blootvoets overal heen kunt trekken. De realiteit is echter anders en daar moeten we ons dan ook naar aanpassen. Wie erop uit trekt, of het nu een rustige daguitstap is of een die-hard avontuur, kan altijd wel één of ander hulpmiddel gebruiken. Degelijke schoenen, een waterfles, een solide backpack, .. het aanbod is bijna eindeloos. 1 item dat er, voor ons, met kop en schouders bovenuit steekt en ook zowat onmisbaar is geworden (of het nu gaat om een wandeltocht met de kids of een ondergronds avontuur), zit sowieso altijd in onze rugzak. Compact en groots, kleurrijk en discreet en fun in gebruik. De Lamzac van Fatboy verschoof zich van een design-object naar een survival-tool.

Feit, de Lamzac (ik hoop uit de grond van mijn hart dat de bedenker van die naam een fikse loonsopslag heeft gekregen) is nu niet meteen een product waarmee een Bear Grylls gaat uitpakken (die man slaapt het liefst van al op een steen met scherpe kantjes) maar toch staat hij bovenaan mijn paklijst voor iedere trip.
Het principe van de Lamzac is even eenvoudig als het geniaal is : blaas door middel van enkele vlotte heupbewegingen een plastic zak op tot een comfortabele fauteuil.
Feit, het is erg simplistisch samengevat maar uiteindelijk komt het daar dan wel op neer.

Ja, op steentjes zitten of languit in het gras liggen is best wel avontuurlijk, maar je gewrichten wat rust gunnen en je kont wat sparen heeft ook zijn deugden.

De Lamzac is een gigantische, synthetische zak met 2 luchtkamers en een unieke manier om de boel te sluiten. Open kamer 1, draai tegen de wind in en hij wordt opgeblazen. Herhaal met kamer 2 en je hebt een enorm kussen waar je kunt in wegdromen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en zelfs met een pallet aan motiefjes kan het zowel boys als girls gaan bekoren.

Tot zover de commerciële praatjes, maar waarom gaat hij sowieso mee op pad met ons ?
Laat ons een kat een kat noemen, iedereen zit graag comfy wanneer het tijd is om te rusten. Ja, op steentjes zitten of languit in het gras liggen is best wel avontuurlijk, maar je gewrichten wat rust gunnen en je kont wat sparen heeft ook zijn deugden. De Lamzac, in opgeplooide status, neemt niet meer plaats in beslag dan een flink uit de kluiten gewassen regenjas (in de volksmond “een KaWee” genaamd) maar opgeblazen biedt hij wel het comfort van een luxezetel die recht uit de meubelwinkel komt. Je hebt er geen speciaal gereedschap voor nodig en dat ding is dusdanig robuust dat je het op eender welke ondergrond kan gebruiken.
Last but not least is het geheel volledig waterproof en kan het dienen als trendy drijfboei, you know, just in case.

Zijn er dan geen nadelen aan dit ding ?
Mja, als we heel eerlijk moeten zijn stelt Fatboy zelf het opblazen van de LamZac voor als iets wat erg simpel is en zo snel snel kan gebeuren. De realiteit is dat dit toch enige handigheid vergt en dat de Lamzac opblazen wanneer het windstil is een avontuur op zich wordt.

Een avontuurlijke pouf of DE zetel die je nodig hebt tijdens de festivals ? Aan jullie de keuze en keuze is er voldoende bij de mensen van Futureproofedshop. Zij stelden ons een exemplaar ter beschikking zodat we die naar zijn avonturen-vastheid konden testen.
Op de facebookpagina van Futureproofed staat trouwens een leuke video-tutorial, met handige tips om je Lamzac met gemak opgeblazen te krijgen.